BRCE17670

Systems Engineer Websecurity, Identity and Access Management

Location

Mechelen & Leuven

Category:

IT Development

Project description:

Onze dienst Group Data Centers (GDC) staat binnen IT Infrastructuur in voor de ondersteuning van de datacenters en werkt mee aan voorstudies en projecten ter implementatie van de benodigde infrastructuur
Binnen de dienst GDC is het team DC Access verantwoordelijk voor een veilige ontsluiting van applicaties, en dit zowel voor intern als extern gebruik. Binnen dit team herkennen we 3 domeinen:
• LoadBalancing, DDOS protectie en internet proxy
• Identity & Access Management voor onze web toepassingen
• API Gateway voor onze API toepassingen

Deze request situeert zich binnen het Identity & Access Management (IAM) luik, dat verantwoordelijk is voor web access management (IAM beheert de webtoegang van gebruikers tot informatiesystemen) en federated single sign-on, met producten als IBM Security Access Manager (ISAM), IBM Security Directory Server (LDAP), Azure AD, en Trustbuilder.

Responsibilities:

• Binnen je domein ben je verantwoordelijk voor het beheer en de optimalisatie van de web-IAM infrastructuur en zoek je voortdurend naar structurele verbeteringen om performantie, stabiliteit en beschikbaarheid te garanderen en te optimaliseren.
• Binnen het betrokken domein ben je verantwoordelijk voor de producten IBM Security Access Manager (ISAM), IBM Security Directory Service (LDAP) en Trustbuilder. Je zorgt voor de opzet van deze producten: configuratie, capaciteitsberekening, opvolgen van nieuwe versies met hun functionaliteiten, security-patching, inpassing in de infrastructuur, analyse, design, implementatie, testen…
• Je staat in voor de incident- en probleembehandeling.
• Je werkt mee aan projecten die nieuwe functionaliteiten opleveren. Je werkt dan ook nauw samen met onze klanten en ICT architecten.
• Je volgt de marktevoluties van je technologiedomein op, bijvoorbeeld door frequente contacten met leveranciers en constructeurs.
• Naast taken met een eerder technische insteek, kan je rol ook coördinerende en proces ondersteunende taken omvatten.
• Je staat open voor avond- en weekend werk en bent bereid om in een (ad-hoc) permanentieregeling te stappen.

Technical skills:

Technische kennis/ervaring
Je hebt reeds kennis van één of meerdere van onderstaande technologie-domeinen:
• Relevante ervaring met IBM ISAM en/of Trustbuilder is gewenst
• Websecurity en federation protocols (SAML, oauth, openID connect,…)
• (X.509) certificate management
• Open Systemen: Linux, VMware, Windows, Perl, scripting …
• Telecom: basiskennis van data- en usernetwerken
• http: basiskennis

Indien geen kennis of ervaring in het bovenstaande, ben je bereid om deze kennis op te bouwen.
Vaardigheden
Je hebt een gedreven en dynamische persoonlijkheid. Je bent assertief, overtuigend en diplomatisch. Je neemt graag verantwoordelijkheden en je bent in staat zelfstandig en probleemoplossend te werken. Hiertoe zijn organisatorische vaardigheden en flexibiliteit belangrijk, maar ook de bereidheid om je handen uit je mouwen te steken en in de bits en bytes te duiken.
Je staat communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk, gezien je regelmatig met collega’s in contact komt. Je werkt graag projectmatig en kan op een constructieve en professionele manier samenwerken met collega's doorheen de organisatie. Je bent in staat om een netwerk uit te bouwen met andere teams, diensten en entiteiten binnen de Groep.
Je kan de zaken conceptueel uitdenken en beschikt over een stevige dosis analyse- en synthesevaardigheden. Je zoekt creatieve oplossingen die beantwoorden aan de gestelde eisen en garandeert daarbij de continuïteit van de bestaande processen en systemen. Je bent resultaatsgericht met oog voor risico’s en kwaliteit.
Naast je interesse voor ICT en security heb je ook interesse voor de bank- en verzekeringssector.
Je hebt een goede kennis van het Nederlands en het Engels.

Contact person:

Contact name: Ellen Luckx