BRCE16892

Project Manager

Location

Brussel

Category:

Project Management and Business Consulting

Project description:

Deze klant zorgt niet alleen voor de correcte en stipte uitbetaling van de bijslag aan de gezinnen, maar informeert hen ook proactief over alle mogelijkheden die er zijn om hun kinderen alle kansen te geven. Die maatschappelijke rol willen we heel bewust voor alle gezinnen in België opnemen, want elk kind verdient geluk !

De ICT-afdeling ondersteunt zowel Vlaanderen, Wallonië en Brussel.

Je werkt te Brussel (heel makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer - dichtbij het Centraal station). Flexibele werktijden zijn mogelijk.

Responsibilites:

Als Project Manager coördineer je de correcte uitvoering van de business- en ICT projecten die een antwoord bieden aan een behoefte van de interne klanten en de organisatie als geheel.

 • Project- en Business Analyse
  Je analyseert de gestelde problemen of behoeften om een concreet en doelgericht projectplan te kunnen opstellen. Je staat voldoende dicht bij de klant/business om behoeften te detecteren of je doet dat op basis van input van business/functioneel analisten. Je organiseert overleg met betrokkenen rond nieuwe informatiesystemen. Voor je analyse verzamel je relevante info rond de probleemstelling en diep je de initiële vraag uit. Je staat ook de business-analist en functioneel analist bij in latere stadia, vanuit jouw eigen perspectief.
 • Projectdefinitie, –planning, -uitvoering en –opvolging
  Je schrijft projectvoorstellen met de inhoudelijke definiëring, de aanpak, het budget en de risico’s. Je definieert en plant het project om een duidelijke leidraad te hebben voor de uitvoering. Je schat het aantal mandagen in, stelt een projectteam samen en bepaalt de nodige middelen en budgettaire implicaties. Je zorgt vervolgens voor de bijsturing van de planning, de correcte uitvoering en de opvolgingsacties.
 • Communicatie en people management
  Je organiseert vergaderingen om de samenwerking en de nodige communicatie tussen de projectmedewerkers te verzekeren. Je zorgt ervoor dat de medewerkers voldoende geïnformeerd, opgevolgd en begeleid worden.
Kennis- en Innovatiemanagement
Je volgt actief trends en ontwikkelingen in jouw vakgebied op. Je werkt mee aan de invulling van kennisbeheer en de verdere professionalisering van de dienst op werk-methodologisch vlak en vanuit jouw functie als Project Manager.


Technical skills:

 • Je bezit een bachelor/master-diploma, bij voorkeur in een richting informatica of bedrijfskunde
 • Je hebt een ruime en relevante ervaring als projectmanager of als business/functioneel analist (bij voorkeur in ICT)
 • Je hebt kennis van BPML en een basiskennis UML.
 • Je hebt kennis van courante business-analysetechnieken.
 • Je hebt kennis van projectmanagement-methodologieën en van Agile.
 • Je beschikt over goede analyse-, synthese- en redactionele vaardigheden.
 • Je volgt actief trends en ontwikkelingen in jouw vakgebied op.
Je bezit een aantal belangrijke vaardigheden zoals : leervermogen, kunnen samenwerken, klantgerichtheid, resultaatgerichtheid en creatief denken.

Contact person:

Contact name: Recruitment IT Staffing