BRCE16326

Product Owner

Location

Brussels

Category:

System and Support

Project description:

De klant is op zoek naar een Product Owner voor het digitale aanbod van haar merken.

Je zal deel uitmaken van het Digitaal Productiecentrum (DPC). Het DPC is de plaats waar de digitale producten en formats van de klant vorm krijgen. In nauwe samenwerking met de verschillende merken ontwikkelen en beheren wij de mobiele apps, online formats, websites en online campagnes.

Om het digitale aanbod voor onze mediagebruikers verder te laten evolueren is het DPC op zoek naar een Product Owner die de strategische visie van een merk vertaalt naar gebruiksvriendelijke en waardevolle producten die aansluiten bij de noden van onze eindgebruikers. Je beschikt daarvoor over aantoonbare ervaring met verschillende Design Thinking technieken om inzichten te verwerven, de gebruikersnoden van de doelgroep te bepalen, creatieve ideëen te genereren, te prototypen, te testen en te implementeren. Je zal deel uitmaken van een cross-functional devops team met oa. UX- en design specialisten, ontwikkelaars en testers.

Wil jij meebouwen aan de toekomst en heb jij het lef en de skills om onze digitale producten naar een nog hoger niveau te brengen? Dan willen we je graag eens spreken!

Responsibilites:

Strategische visie vertalen naar gebruiksvriendelijke en waardevolle digitale producten

Je vertaalt de strategische visie van het product in concrete product value voor de eindgebruiker. Je detecteert hierbij vanuit je digitale media expertise de trends en opportuniteiten en gaat hiermee aan de slag om dit te verzilveren in meerwaarde voor de eindgebruikers
Je verzamelt input en feedback bij stakeholders en eindgebruikers en je onderzoekt welke suggesties bijdragen aan de value van het product. Op basis van deze input en doelstellingen bepaal je mee de richting van het product.
Je onderzoekt en zet vervolgens een perfecte customer-experience neer door de customer journey van de eindgebruiker in kaart te brengen, verbeteringen aan te brengen en hiermee de verwachtingen van de eindgebruiker in te lossen.
Je stelt een realistische roadmap samen om doelstelling te bereiken (prioriteiten stellen, beslissen wat wel en niet zal gebeuren). Je communiceert deze dan door naar de organisatie en klanten.
Je zet de prioritering op de product backlog door middel van data gedreven analyses en weet snel tot resultaat te komen door een minimum viable product naar de markt te brengen
Je begeleidt ons ontwikkelteam bij opleveren van de roadmap met oog op tijd, budget en scope. Je beantwoordt hun concrete vragen over de verwachte werking van het product en je coacht en motiveert het team.
Wanneer het product op de markt komt zorg je voor optimalisering en opschaling van het product op basis van consumentenfeedback
Communicatief en analytisch

Je bent een excellente luisteraar en je begrijpt door het stellen van vragen wat stakeholders en eindgebruikers nodig hebben. Je kan hierbij helder en duidelijk kunnen communiceren.
Je bent een goede presentator en je kan visie en ideeën op een eenvoudige en overtuigende manier overbrengen.
Je bent creatief en innovatief gedreven
Je hebt ervaring met digitale productontwikkeling en je weet hoe je digitale marketing kan inzetten.
Je hebt ervaring met het toepassen van facilitatietechnieken om participatief tot betere inzichten te komen
Agile ontwikkelmethodes zoals bv. Scrum en Kanban zijn je niet vreemd. Je kan Design thinking principes toepassen en je hebt ervaring in het UX/UI domein
Ervaring in de mediasector is een pluspunt
Dynamische omgeving met aandacht voor jouw ontwikkeling

Contact person:

Contact name: David Van Hooydonck