BRQ00023

Product owner

Location

Brussels

Category:

Miscellaneous

Project description:

Je zal deel uitmaken van het Digitaal Productiecentrum (DPC) van de klant. Het DPC is de plaats waar de digitale producten en formats van de klant vorm krijgen. In nauwe samenwerking en samenspraak met de verschillende merken ontwikkelen en beheren wij alle digitale producten van de klant: van volledige websites en mobiele apps tot kleinere campagnes.
Dit merk richt zich op kinderen tot 12 jaar met een kwaliteitsvol en gevarieerd aanbod. Dit merk wil kinderen stimuleren om actief deel te nemen en in een veilige reclamevrije omgeving het (nieuwe) medialandschap te ontdekken.
Dit merk heeft een website voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De jongere kindjes kunnen terecht op een andere. Op de website vinden kinderen een leuk, veilig en interactief online-aanbod. Ze kunnen ook lid worden van een online community. Op de website kunnen kinderen honderden filmpjes én al hun favoriete programma’s volledig opnieuw bekijken. Ze kunnen luisteren naar hits en een honderdtal spelletjes spelen. Bovendien kunnen ze een profiel aanmaken waarmee ze vrienden kunnen toevoegen en bevriend worden met de hosts van het merk. Met dat profiel kunnen ze ook actief deelnemen aan de website, door reacties achter te laten en foto’s, video’s en tekeningen te uploaden.
Dit merk biedt ook gratis apps aan voor iOS en Android. In deze apps staan kijken en spelen centraal, maar ook creativiteit en interactiviteit worden gestimuleerd in een veilige omgeving. In de Junior app kunnen peuters en kleuters samen met hun favoriete Junior.-vriendjes de wereld op een veilige, leuke en leerrijke manier ontdekken. En met een andere app blijven kinderen overal op de hoogte van het nieuws.
Om het digitale aanbod voor onze jongste mediagebruikers verder te laten evolueren is het DPC op zoek naar een Product Owner die de strategische visie van het merk vertaalt naar gebruiksvriendelijke, waardevolle digitale producten die aansluiten bij de leefwereld van kinderen en hun ouders.
Je beschikt daarvoor over aantoonbare ervaring met verschillende Design Thinking technieken om inzichten te verwerven, de gebruikersnoden van de doelgroep te bepalen, creatieve ideëen te genereren, te prototypen, te testen en te implementeren.
Je zal deel uitmaken van een cross-functional devops team met oa. UX- en design specialisten, ontwikkelaars en testers.
Wil jij meebouwen aan de toekomst en heb jij het lef en de skills om onze digitale producten naar een nog hoger niveau te brengen? Dan willen we je graag eens spreken!
We bieden je een afwisselende job, in een innovatieve context waarbij je de kans krijgt om mee te bouwen aan een merk dat zich richt op de toekomst en waarbij er veel aandacht is voor persoonlijke groei. Je krijgt hierbij ook interne begeleiding en coaching.
Er is aandacht voor een goede werk-privé balans en ook thuiswerk behoort tot de mogelijkheden.

Responsibilites:

Strategische visie vertalen naar gebruiksvriendelijke en waardevolle digitale producten
Je vertaalt de strategische visie van het product in concrete product value voor de eindgebruiker. Je detecteert hierbij vanuit je digitale media expertise de trends en opportuniteiten en gaat hiermee aan de slag om dit te verzilveren in meerwaarde voor de eindgebruikers.
Je verzamelt input en feedback bij stakeholders en eindgebruikers en je onderzoekt welke suggesties bijdragen aan de value van het product. Op basis van deze input en doelstellingen bepaal je mee de richting van het product.
Je onderzoekt en zet vervolgens een perfecte customer-experience neer door de customer journey van de eindgebruiker in kaart te brengen, verbeteringen aan te brengen en hiermee de verwachtingen van de eindgebruiker in te lossen.
Je stelt een realistische roadmap samen om doelstelling te bereiken (prioriteiten stellen, beslissen wat wel en niet zal gebeuren). Je communiceert deze dan door naar de organisatie en klanten.
Je zet de prioritering op de product backlog door middel van data gedreven analyses en weet snel tot resultaat te komen door een minimum viable product naar de markt te brengen.
Je begeleidt ons ontwikkelteam bij opleveren van de roadmap met oog op tijd, budget en scope. Je beantwoordt hun concrete vragen over de verwachte werking van
het product en je coacht en motiveert het team.
Wanneer het product op de markt komt zorg je voor optimalisering en opschaling van het product op basis van consumentenfeedback.
Communicatief en analytisch
Je bent een excellente luisteraar en je begrijpt door het stellen van vragen wat stakeholders en eindgebruikers nodig hebben. Je kan hierbij helder en duidelijk kunnen communiceren.
Je bent een goede presentator en je kan visie en ideeën op een eenvoudige en
overtuigende manier overbrengen.
Je bent creatief en innovatief gedreven.
Je hebt ervaring met digitale productontwikkeling en je weet hoe je digitale marketing kan inzetten.
Je hebt ervaring met het toepassen van facilitatietechnieken om participatief tot betere inzichten te komen.
Agile ontwikkelmethodes zoals bv. Scrum en Kanban zijn je niet vreemd. Je kan Design thinking principes toepassen en je hebt ervaring in het UX/UI domein
Ervaring in de mediasector is een pluspunt
Dynamische omgeving met aandacht voor jouw ontwikkeling

Contact person:

Contact name: Andrés Quiroz Marnef

Brainbridge uses cookies to remember certain preferences and align jobs interests.
Close