BRCE17396

Medior Security Support Engineer

Category:

IT Infrastructure/support

Project description:

Je kent netwerken, serversystemen en beveiligingstechnieken op je duimpje. Zo help je onze klanten om incidenten op te lossen die hun beveiliging op het spel zetten. Je werkt graag volgens het boekje, gedijt uitstekend in een team en hebt een niet te stillen honger naar kennis.

Wij zijn gespecialiseerd in oplossingen op het vlak van informatiebeveiliging en alle daarmee samenhangende diensten, zoals beveiligingsadvies, -beheer en -audits. Wij ontwerpen, implementeren en beheren de beveiligingsparameters van uw bedrijf. Wij staan bekend om ons vermogen om hoogwaardig technisch werk te leveren bij complexe informatiebeveiligingstoepassingen en internetworking-projecten. Deze klant is daardoor een voorkeurspartner geworden voor belangrijke nationale en internationale organisaties, zoals financiële instellingen, farmaceutische bedrijven, de media, transport- en distributiebedrijven en vele andere organisaties die goede informatiebeveiligingsdiensten nodig hebben.

Het team
We maken het verschil voor bedrijven, organisaties en overheden. Hoe? Door de digitale wereld voor hen toegankelijk te maken. We maken dat ze mee zijn met de digitalisering en een stap voorop kunnen blijven op hun concurrentie. We bieden professionele - van internet via digitale tv tot mobiele & vaste telefonie – én digitale oplossingen mét impact aan. Ja, we hebben ook kaas gegeten van IT: hosting, camerabewaking, toegangscontrole van gebouwen,…

Responsibilities:

Als medewerker van onze beveiligingsservicedesk help je onze klanten bij het oplossen van incidenten die een impact hebben op hun beveiligingsinfrastructuur en hun bedrijf. Jouw taken omvatten met name een of meer van de volgende gebieden:
• reageren op telefonische of elektronische verzoeken om technische hulp
• vaststellen en oplossen van technische hardware- en softwareproblemen
• gebruikers advies geven over passende maatregelen
• standaardprocedures van de helpdesk volgen
• alle contacten met de servicedesk registreren
• eigen kennis ontwikkelen op verschillende beveiligingsgebieden
• lid zijn van het team van beveiligingspartners die door klanten worden vertrouwd


Als Security Support Engineer verwerf je gaandeweg een grondige kennis en ervaring op diverse IT-gebieden door middel van on-the-job opleiding en coaching door onze consultants en andere engineers.

Technical skills:

Je hebt een master- of bachelordiploma met specialisatie informatica, elektronica, telecommunicatie of wiskunde. Je hebt een grote interesse voor beveiliging en bent goed op de hoogte van de volgende gebieden:
• TCP/IP-netwerken
• UNIX- en Windows-serversystemen
• Beveiligingstechnologie, zoals firewalls, proxy’s, authenticatieservers en IDS
• Kennis van Check Point, Palo Alto en F5 is zeker een voordeel
Qua persoonlijkheid ben je iemand die goed kan samenwerken en snel nieuwe dingen wilt leren. Je bent klantgericht en kunt goed communiceren. Je hebt goede probleemanalytische en probleemoplossende vaardigheden.
Je profiel wordt afgerond door een flexibele houding en een zeer goede kennis van het Engels, Nederlands en Frans.

Contact person:

Contact name: Manuel Reyes