BRBE17023

Digital Commerce Manager

Location

Zaventem

Category:

Project description:

Als Digital Commerce Manager ben je verantwoordelijk voor de vertaling van de digitale strategische doelstellingen van BAC en meer specifiek van de digitale commerciële actievoering.
Dit omhelst de volledige levenscyclus; zowel de road-map vorming, idee-uitwerking, de ontwikkeling, en het beheer van de digitale agenda binnen Brussels Airport en samen met haar partners.
Inhoudelijk ligt de prioriteit op het realiseren van een vlekkeloze, aangename en relevante user experience en dus de realistie van revenues, het beheren van alle digitale campagnes en gestructureerde digitale klanteninteracties.
Onder jouw leiderschap wordt een gepersonaliseerde commerciële campagne omgeving ontwikkeld die BAC toelaat om onze klanten en prospecten over de verschillende businessdomeinen en de volledige levenscyclus digitaal te benaderen. Onder de volledige levenscyclus wordt verstaan: ontdekking, attractie, interactie, conversie en servicing op digitale wijze.

Responsibilities:

• Opstellen van een roadmap voor de graduele ontwikkeling van de e-services portfolio
• De haalbaarheid en risico’s becijferen en managen van nieuwe initiatieven (kosten – baten analyse) op basis van een veelheid aan data het voorzien van geïndividualiseerde interactie patronen, e-commerce en e-service oplossingen
• Optimaal, transparant en correct budgetbeheer en rapportering aan het management
• Opzetten van een digitale revenu motor, gebaseerd op de digitale portefeuille komen tot een sustainable campaign management model die BAC toelaat om structureel en relevant haar commerciële digitale activiteiten te optimaliseren
Belangrijk ook is het uitbouwen van goede relaties en samenwerkingsovereenkomsten met externe partners en stakeholders binnen het luchthaven eco-systeem. In samenwerking met deze externe relaties zullen nieuwe digitale concepten, initiatieven en projecten ontwikkeld worden die vervolgens een plaats krijgen binnen het business model van BAC en haar partners.
Je hebt een belangrijke voorbeeld rol zowel als individu als wat betreft People Management.

Technical skills:

• Je behaalde een masterdiploma of gelijkwaardig door ervaring
• Je hebt minstens 10 jaar relevante ervaring waarvan 5 jaar in een competitieve digitale sector met proven track record op gebied van resultaten en people, in een complexe omgeving
• Je combineert een strategische visie met een sterke gedrevenheid richting resultaten en praktische vaardigheden
• Je bent een gedreven people manager en een driver van change
• Je hebt organisatietalent, zin voor efficiëntie en je bent sterk analytisch
• Je bent klantgericht, diplomatisch en je beschikt over onderhandelingsvaardigheden
• Je communiceert vlot in het Nederlands, Frans en Engels

Contact person:

Contact name: Jasper van Beek