BRLU18524

Asset informatie beheerder

Location

Brussels region

Category:

IT Database

Project description:

Onze klant implementeerde een proces gestuurde organisatiestructuur. Om de strategie van onze klant kunnen uitvoeren moeten nieuwe processen worden opgezet en bestaande processen geredesigned. Dit heeft een impact op het systeem landschap, masterdata, datawarehouses en rapportering / BI. Binnen de afdeling Assetbeheer distributie & toevoer is het team assetinformatie beheer verantwoordelijk voor het vertalen van de strategie naar concrete projecten en programma’s voor de directie distributie & toevoer, vaak in samenwerking en overleg met andere directies en afdelingen zoals de afdeling IT, afdeling procesbeheer, de directie productie & opslag,... Het team assetinformatie beheer neemt hierbij ook de rol op van brug tussen business en IT. Hiervoor is een goede kennis en ervaring nodig van project en programma management, lean methodologie, rapportering en BI, test management, transformatie en changemanagement, begeleiding van systeem selectie en implementatie, en stakeholdermanagement van diverse partijen waaronder business, IT en softwareleveranciers. Ervaring en kennis van de waterindustrie wordt gezien als een grote plus.

Technical skills:

- Hogere opleiding (Master of Bachelor) met technische/engineering of bedrijfseconomische achtergrond of gelijkwaardig door ervaring.
- Aantoonbare ervaring (PMI, Scrum, Prince 2) in het leiden van projecten en projectmanagement zowel in business als systeem integratie context is een must
- Aantoonbare ervaring in programma opzet en management van meerdere projecten is een must
- Ervaring met projectgericht werken en data warehouse modellering of een aantoonbare opleiding in datawarehouse modellering
- Minimaal 3 jaar ervaring in datawarehouse modellering
- Taalvereiste: Nederlandstalig op Europees CEFR-niveau C2
- Doorgedreven kennis van plannen, ontwerpen en bouwen van een data warehouse toepassing gebruik makend van tools zoals Cognos of Datastage.
- Goede kennis van data warehousing concepten, processen en architecturen.
- Kennis van data warehouse security aspecten.
- Kennis mbt bouwen van volgende data warehouse componenten: data integratie (ETL), rapportering & analyse (BI), databanken en metadata.
- Bepalen van data loading and data refreshing strategies

Contact person:

Contact name: Alexandre De Vooght