BRCE17184

Agile Project Manager

Location

Antwerpen

Category:

Project Management and Business Consulting

Project description:

Deze klant is het bedrijf dat de sterke Vlaamse nieuwsmerken bijeenbrengt, naast Nederlandse nieuwsmerken. Verder herbergt de klant ook digitale classifieds-merken.
De klant investeert in relevante mediamerken en benut hun potentieel optimaal. We vinden het belangrijk om nu resultaten te halen en waarde te creëren voor later. De focus ligt er op om elk merk nu sterker en aantrekkelijker te maken voor klanten en partners.
De klant is een ambitieus huis dat een omgeving creëert waarin iedereen het vanzelfsprekend vindt voortdurend op zoek te gaan naar nog beter.
Deze functie situeert zich te Antwerpen in de afdeling Digitale Nieuwsmedia, die verantwoordelijk is voor de nieuwsproducten, op web en app, en daarnaast ook instaat voor alles rond conversie, redactiewerking en big data. Je vervoegt een team dat instaat voor de verdere uitbouw van onze nieuwsproducten.

Wij zijn voor deze functie op zoek naar een gemotiveerde hands on Agile Project Manager. Je bent intrinsiek gedreven om alles van jezelf en nog meer te geven. Vandaag werk je in Antwerpen, morgen in Hasselt, overmorgen in Groot-Bijgaarden. Je vormt samen met de Product Owner van het team een tandem en past je aan aan de noden van het team en nog meer aan de veranderende noden van het bedrijf. Het ene moment faciliteer je een roadmap meeting, het andere moment stap je binnen bij de hoofdredactie om mee te helpen bij de vertaling van noden. Je bent niet bang om je handen uit te mouwen te steken en buiten de lijntjes kleuren is jouw trademark.

Responsibilities:

- Je bent een cruciale spilfiguur in een cross-functioneel team dat rechtstreeks in contact staat met de redacties en andere DevOps teams op de vloer.
- Je geeft de roadmap mee vorm en werkt nauw samen met de product owners, business owners en stuurgroep om de digitale doelstellingen van de organisatie te realiseren.
- Je fungeert als sparring partner voor de product owners, business owners en portfolio coördinator.
- Je neemt het ownership van digitale trajecten voor je rekening, over teams heen.
- Je zorgt voor de planning van verschillende projecten.
- Je zorgt mee voor de nodige coördinatie en communicatie naar alle stakeholders, incl. het team.
- Je staat ook mee in voor de nodige business- en functionele analyse.
- Je waakt samen met de Product Owner over de belangen en kwaliteit van het product en de service die het team levert. Je fungeert hierin als een Proxy Product Owner.
- Je maakt correcte afwegingen tussen vernieuwing en stabiliteit.
- Je hebt oog voor uniformiteit en alignering van het product over brands heen.
- Je volgt productmetrieken mee op.
- Je spreekt teamleden aan op hun verantwoordelijkheid.

Technical skills:

- Kennis van het Nederlands en Engels is een must.
- Je hebt reeds een behoorlijke mix aan ervaringen opgedaan als product owner/team lead/project manager, bij voorkeur in digitale producten (web of app).
- Een sterke interesse in de media en de redactionele werking, technologie en IT en hier op relatief korte termijn over kunnen meepraten is een must.
- Je leeft en werkt volgens de agile principes, daarnaast beschik je ook over een aantal klassieke project management skills en weet je te shiften naargelang de situatie.
- Je bent proactief, beschikt over sterke communicatievaardigheden en je denkt probleemoplossend.
- Je bent een uitstekende teamspeler met zin voor initiatief, steeds op zoek naar een goede oplossing.
- Je durft stakeholders te challengen rond business waarde, prio’s, timing, risico’s, …
- Je vormt een brugfunctie tussen de business en het team.
- Je durft mensen op hun verantwoordelijkheid wijzen. Of dit nu teamleden, managers, journalisten of hoofdredacteurs zijn doet er niet toe.
- Je kan goed om met een snel evoluerende omgeving en je wil deze graag mee vorm geven.
- Je bent iemand met een startup-mentaliteit, pragmatisch en stressbestendig.
- Je bent klantgericht en doet het nodige opdat we producten leveren waar we oprecht fier op mogen zijn.

Contact person:

Contact name: Recruitment IT Staffing